nieuws


Zomervakantie!

Geplaatst 6 jul. 2019 01:01 door webmaster Het Anker   [ 6 jul. 2019 01:04 bijgewerkt ]

Van maandag 1 juli tot en met zondag 1 september is het zomervakantie. We wuifden de leerlingen van het zesde leerjaar uit. Tijdens de plechtigheid werden ook de winnaars bekend gemaakt van de Vredesposter, een opdracht van de Lions Club waar onze leerlingen al jaren aan deelnemen. Eva Criel werd de winnaar in onze school. Ze behaalde met haar creatie ook de vijfde plaats van alle Belgische deelnemers. Klik hier voor de foto's. 

Wat een opbrengst!

Geplaatst 27 jun. 2019 12:52 door webmaster Het Anker

Beste ouder, sportieve leerlingen en sympathieke sponsors,…

We willen jullie allen van harte bedanken voor het succes van ons sponsorzwemmen. De kinderen hebben zich echt 100 % gegeven en door de enthousiaste medewerking van familie, begeleiders, vrienden, buren, … is dit dan ook een zeer geslaagd initiatief geworden! Het bracht in totaal € 1430 op.
De opbrengst gaat integraal naar de Seidemann Nursery School in Gambia. Hiermee zal de speelplaats verfraaid worden met speeltuigen. Die zijn tot op vandaag nog steeds niet aanwezig. De kleuters en het personeel van de school zullen er ons heel dankbaar voor zijn.
Ivo en Tamara zullen ons verder op de hoogte houden van wat er precies aangekocht zal worden via foto’s op hun facebookpagina en met een bezoekje aan onze school om aan alle leerlingen te tonen wat er door hun inspanningen mogelijk gemaakt werd.
Nogmaals bedankt aan iedereen vanwege ons volledige schoolteam, Ivo en Tamara, de kleuters en het personeel van de Seidemann Nursery School in Gambia!

Schoolfeest

Geplaatst 20 mei 2019 14:07 door webmaster Het Anker   [ 20 mei 2019 14:08 bijgewerkt ]

Op zaterdag 25 mei wordt de speelplaats van de Vrije Basisschool omgetoverd tot een heus filmfestival.
Haal dus uw boa en/of feestkledij maar uit de kast en loop mee over de rode loper. -)

13.30 u.: opening filmfestival
14.00 u.: optredens & uitreiking awards
17.00 u.: frietjesfestijn
18.00 u.: vrij podium & afterparty
20.00 u.: einde

foto van OC Boekhoute.

Zwemmer zwem

Geplaatst 6 mei 2019 11:29 door webmaster Het Anker

Maandag 6 mei zwommen onze leerlingen bijna 1000 baantjes in het Verbauwenbad te Eeklo. Proficiat aan alle jongens en meisjes voor jullie inzet en doorzettingsvermogen.
We zijn benieuwd hoeveel geld de sponsoring in totaal heeft opgebracht. 

Zwemmen voor Gambia

Geplaatst 4 mei 2019 13:14 door webmaster Het Anker   [ 6 mei 2019 11:30 bijgewerkt ]

Maandag 6 mei in de namiddag zwemmen al onze leerlingen een uur lang voor de Seidemann Nursery school in Gambia. Iedereen die een van de leerlingen nog wil sponsoren kan dit nog tot maandagmiddag. Klik hier voor meer info over het project.

Plattelandsklas dag 4

Geplaatst 3 mei 2019 09:32 door webmaster Het Anker

Deze ochtend ruimden we nog vóór het ontbijt de kamers op. Ook vandaag konden de watersporten (zeilen en kajak) niet doorgaan. Groep B deed een groot schietspel en nadien geocaching. En dat vonden we ook heel tof hoor! Groep A fietste onder leiding van gids Johan De Graeve naar vlasbedrijf Johan Boelens in Bentille. We sloten ons verblijf af met frietjes, stoofvlees, rauwe groenten en een frisco! Om 14.15 u. reden we terug richting Boekhoute. Met de hulp van Steven en Wim van het oudercomité kwamen we veilig op school aan. Het werd een fijne en droge vierdaagse zonder grote ongevallen of pech. We danken iedereen die dit mogelijk maakte. Fijn weekend en tot maandag. Breng jullie zwemkledij en de brief voor het sponsorzwemmen zeker mee! De foto's van dag 4 volgen in de loop van het weekend.

Plattelandsklas dag 3

Geplaatst 2 mei 2019 13:04 door webmaster Het Anker   [ 2 mei 2019 15:13 bijgewerkt ]

Ongelooflijk maar waar, dag 3 zit er al op. Deze morgen brachten de taxi's iedereen, na een dagje vrijaf, terug naar Sportcentrum De Boerekreek. De helft van groep B deed paardrijden. Voor de andere helft van die groep stond er zeilen op het programma, maar daar staken de blauwalgen een stokje voor. We mochten het water niet op. De monitoren zorgden voor twee supertoffe vervangactiviteiten, waarbij we al onze talenten moesten boven halen. Speelden jullie ooit al eens boerengolf? Op de foto's zie je hoe het spel in elkaar zit. Groep A fietste naar 't Livinushof in Sint-Margriete. Een toonbeeld hoe je biologische akkerbouw op een moderne en efficiënte wijze aanpakt. Kijk maar eens op hun website. Na een middagmaal met soep, penne, een ruime variatie aan warme groenten en fruitsla konden we er opnieuw tegenaan. Groep B fietste naar het vlasbedrijf van Johan Boelens. Groep A deed, als vervanging van de watersport, een alternatieve vorm van peantball en geocaching. Als klap op de vuurpijl serveerden de koks hier vanavond nog drie soorten vlees op de grill en een ruime variatie aan rauwe groente. Maar dit is nog niet alles, want ook hier is 'De Mol' aanwezig. In tegenstelling tot wat we op televisie zien, zaten er hier vier...! Ondertussen zijn onze valiezen al grotendeels gepakt, is de polderklei van tussen onze tenen en achter onze oren gespoeld en liggen we te rusten om morgen nog een mooie afsluiter te hebben. Tot morgen voor 'het laatste nieuws'. Klik hier voor de foto's.

Plattelandsklas dag 2

Geplaatst 30 apr. 2019 09:23 door webmaster Het Anker   [ 30 apr. 2019 14:29 bijgewerkt ]

Na al dat fietsen, sporten en veel buiten ravotten sliepen de meeste leerlingen heel snel in. Een deel werd deze ochtend pas wakker toen de ochtendbeats door de luidspreker knalden. Na een uitgebreid ontbijtbuffet was iedereen klaar voor de tweede dag. Zowel groep A als groep B gingen met gids Carine op verkenning aan de Boerekreek. Ze leerden over het ontstaan van de kreken, de dieren en planten op en rond de kreek en de dijk. Als afsluiter mocht iedereen waterdiertjes vangen en onderzoeken. Het werd een heel boeiende activiteit. Deze middag aten we puree, gehaktballetjes in de tomatensaus, waterkers en een lekkere chocoladepudding. Elke groep deed vandaag ook nog watersport (kajak of zeilen) en paardrijden. Om 17.00 u. werd iedereen met de hulp van de ouders en de steun van het oudercomité veilig naar Boekhoute gebracht. 
Morgen rust iedereen thuis uit.
Donderdag om 8.15 u. stipt vertrekken we opnieuw naar Sportcentrum De Boerekreek. De groepjes die nog watersport doen nemen best hun zwembroek/badpak mee om onder het waterpak aan te trekken.
Kijk naar www.buienradar.be. Je vindt er de weersverwachting en de gevoelstemperatuur in Sint-Jan-in-Eremo, handig om nog passende warme en regenbestendige kledij mee te nemen.
Klik hier voor de foto's.

Plattelandsklas dag 1

Geplaatst 29 apr. 2019 12:02 door webmaster Het Anker   [ 29 apr. 2019 14:25 bijgewerkt door Maarten Lippens ]

Dag iedereen,

de eerste dag loopt al op zijn einde. 
We fietsten deze morgen onder een staalblauwe hemel richting Sportcentrum De Boerekreek. Toen we aankwamen stond onze bagage al netjes voor ons klaar.
In de voormiddag brachten we onze kamer in orde, pakten we onze bagage uit en gingen we al op verkenning op het prachtige domein met een speeltuin, een manège, de eetzaal en natuurlijk de dijk en de kreek.
We konden hier deze middag ons buikje rond eten met kalkoenschnitzel, broccoli- en bloemkoolgratin, aardappelnootjes en om alle gaatjes te vullen een lekker aardbeiengebakje.
Groep A deed deze namiddag paardrijden of kajak. Groep B fietste naar een bioboerderij in Sint-Margriete. Het was een boeiende en vooral plezante namiddag. Vanavond kregen we spaghetti. Na het ravotten zijn we moe en is het tijd om naar bed te gaan. Klik hier voor de foto's.


Jeugdboekenmaand

Geplaatst 21 mrt. 2019 14:21 door webmaster Het Anker

Vrijdag 15 maart kwam auteur Guy Didelez zijn boeken voorstellen aan de jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar.

1-10 of 274