nieuws‎ > ‎

We willen wel vergeven, maar nooit vergeten!

Geplaatst 27 jan. 2012 12:43 door webmaster Het Anker   [ 22 mei 2013 11:52 bijgewerkt ]
Vrijdag 27 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de opstelwedstrijd naar aanleiding van het thema ‘Oorlog en Vrede’. 
Eind oktober gingen alle leerlingen van onze school met een delegatie van de Nationale Strijdersbond afdeling Boekhoute op leeruitstap naar het Canadees Militair kerkhof en het Canadamuseum te Adegem. Op vrijdag 11 november volgde de druk bijgewoonde herdenking van Wapenstilstand in Boekhoute. Als afsluiter van dit thema schreven alle leerlingen een verslag. 
De bekendmaking vond plaats in het Dorpshuis in aanwezigheid van het bestuur van de NSB, Iris De Poover (gids van het Canadamuseum) en haar man Daniël Van Landschoot (leden van de Europese afdeling van de Royal Canadien Légion) en Dominique Buysse (schepen van onderwijs). 
Na het openingswoord door Georges Vervack (secretaris van NSB) en onze directeur ad interim, volgde een toespraak door Paul Neyt, voorzitter van NSB. 
Schepen Dominique Buysse had woorden van lof voor de samenwerking tussen de oud-strijders en de school en vroeg ons om respectvol met elkaar te blijven omgaan om conflicten en oorlog te vermijden. Iris De Pover wenste alle kinderen proficiat voor hun aandacht tijdens de uitstap. 
Na rijp beraad besliste de jury dat Jody Haers (6de lj.) de eerste prijs behaalde, Elias Cathelijn (4de lj.) sleepte de tweede prijs in de wacht en Jana Van Wynsberghe (5de lj.) werd eervol derde. 
Zij ontvingen een geschenkbon van Standaard Boekhandel en een Canadees pakket. Elke klas kreeg ook een voetbal cadeau. Proficiat aan iedereen voor de inzet! 


Comments