nieuws‎ > ‎

Prijsuitreiking Vredesposter

Geplaatst 31 mrt. 2012 05:10 door webmaster Het Anker   [ 22 mei 2013 11:52 bijgewerkt ]
Vrijdag 30 maart maakte Lions Club Assenede Diederik in Gemeenschapscentrum De Bijenkorf de winnaars bekend van hun jaarlijkse Vredesposterwedstrijd. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van onze school maakten, net als de leerlingen van het zesde leerjaar uit Assenede, Bassevelde en Oosteeklo een tekening rond het thema ‘vrede’. De jury koos uit elke klas één winnaar, die meedingt in de volgende ronde. Per klas kregen drie kinderen een boekenbon. Joppe Windey, Noja Mechelinck en Tibeau De Wilde waren de gelukkigen van onze school. Sienna Van Heesvelde (Het Ooievaarsnest Assenede) werd door de jury als algemeen winnaar aangeduid. Klik hier voor een fotoreeks van Emiel Tack (Het Nieuwsblad)

Lions Clubs International is een internationale NGO (Niet-Gouvernementele Organisatie) die in 1917 in Chicago werd opgericht werd door Melvin Jones. Lions Clubs International is de grootste serviceorganisatie ter wereld met een aanwezigheid in meer dan 200 landen met meer dan 1 350 000 leden, verspreid over ongeveer 45.000 clubs. Lions Clubs International is vooral actief op het vlak van de jeugdproblematiek, de bestrijding van armoede en blindheid, gezondheid, het geven van steun aan humanitaire projecten en aan slachtoffers van natuurrampen.

In België heeft Lions Club International 278 Clubs met een totaal van ongeveer 7.500 leden. Sinds 1952 hebben Belgische Clubs meer dan € 35 000 000 geschonken aan goede doelen.
De basisdoelstellingen van de Lions omvatten het actief bijdragen aan de sociale en culturele vooruitgang van de gemeenschap. Daartoe worden fundraising projecten opgezet, waarvan de opbrengst voor 100% gaat naar verenigingen of individuen met als doel het helpen lenigen van humanitaire noden.

Lions Club Assenede Diederik wil organisaties steunen die bijdragen aan het welzijn van kinderen die over te weinig middelen beschikken om hun gaven en vaardigheden voldoende te ontwikkelen. Anderzijds wil Lions Club Assenede Diederik projecten bevorderen en steunen die leiden tot een betere leefomgeving voor ons en onze medeburgers, waarbij ook bijdragen voor sociaal-culturele projecten in aanmerking komen.
Comments