nieuws‎ > ‎

Plattelandsklas: dag 3

Geplaatst 15 apr. 2016 07:29 door webmaster Het Anker   [ 15 apr. 2016 09:23 bijgewerkt ]
De derde dag begon met regen en wind.

Na het uitgebreide ontbijt en de grote opruim trokken de leerlingen van het vierde leerjaar met de fiets naar het Plattelandscentrum in Sint-Laureins. Zij hadden gelukkig maar een korte regenbui op weg naar de vroegere melkerij.
Het vijfde en zesde leerjaar gingen kajakken en paardrijden. Sommige leerlingen deden voor de tweede maal paardrijden andere kozen voor de tweede maal watersport.
Het was vrij fris en de watersporters werden niet gespaard, want het regende bijna de hele tijd.

Na de champignonsoep, frietjes, stoverij, groente en een ijsje was het tijd om afscheid te nemen van het sportcentrum. Het vierde leerjaar fietste met de wind in de rug naar het fruitbedrijf Van Landschoot in Watervliet. 
Ze leerden over de fruitteelt in de hoogstamboomgaard. Na een leerrijke namiddag reden ze door de polder richting Boekhoute.

Het vijfde en zesde leerjaar fietste naar het melkveebedrijf van de familie Van Beneden-Claeys in de Beekstraat te Bassevelde. Na een boeiende namiddag tussen koetjes en kalfjes was iedereen van zijn melk. Dus tijd om naar huis te fietsen!
Het waren drie leuke, leerrijke, sportieve dagen waar we veel fietsten, sportten en leerden over de landbouw in al zijn facetten. Klik hier voor de foto's van het vijfde en zesde leerjaar. Moe maar voldaan trok iedereen terug naar mama en papa. Home sweet home.

Bedankt aan alle begeleiders en aan iedereen die deze driedaagse mogelijk maakte! Volgende week komen er nog foto's bij in het album.
Comments