nieuws‎ > ‎

Plattelandsklas dag 3

Geplaatst 24 mei 2013 07:36 door webmaster Het Anker   [ 24 mei 2013 10:50 bijgewerkt ]
De derde dag aan de Boerekreek begon veelbelovend, met hier en daar een wolk en opnieuw een streepje zon. De jongens en meisjes van het vierde leerjaar fietsten naar het vee- en akkerbouwbedrijf van de familie De Causemaecker in Waterland-Oudeman. 
De jongens en meisjes van het vijfde leerjaar waren goed ingepakt en beschermd om te zeilen. Het zesde leerjaar mocht in de manege pony rijden.
Ondanks een beetje fietspech en een onstuimige pony verliep alles vlot... tot die stevige regenbui die iedereen meteen zwaar afkoelde.
De jongens en meisjes van het vierde leerjaar zochten even beschutting in een bekende taverne aan de Oudemanskreek, bij het beeld van de vos en de ganzen.
De jongens en meisjes van het vijfde leerjaar doorbeten de ijzige koude om hun boot af te tuigen, het zeil op te vouwen en weg te brengen. 
Na een warme douche werd de driedaagse afgesloten met frietjes en stoverij en als toetje ... een ijsje!
De fietstocht in de namiddag werd afgelast, maar gids Anne-Marie gaf in een droge en warme zaal nog heel veel uitleg over de vogels in het krekengebied. 
Dankzij de bereidwillige ouders en nog andere medewerkers kwamen fietsen, bagage en kinderen veilig terug in Boekhoute. Klik hier voor nog een aantal foto's.

Een dikke pluim voor iedereen die zich drie dagen dapper weerde op de fiets, in de zeilboot, op de pony...
We hopen dat jullie ondanks de soms gure weersomstandigheden veel fijne herinneringen aan deze driedaagse in het mooie Sint-Jan-in-Eremo bewaren!
Comments