nieuws‎ > ‎

Plattelandsklas: dag 2

Geplaatst 14 apr. 2016 11:38 door webmaster Het Anker   [ 14 apr. 2016 12:16 bijgewerkt ]
Dag thuisblijvers,

Vandaag konden we alle activiteiten bij zonnig weer doen. Het bleef hier de ganse dag droog. Na een verkwikkende nachtrust was iedereen om acht uur paraat voor een uitgebreid ontbijt.

In de voormiddag ging deel 1 van het vierde leerjaar paardrijden en deel 2 ging kajakken. Het was heerlijk toeven op het water en sommigen vonden het zelfs al het moment voor een frisse duik.
Het vijfde en zesde leerjaar fietste naar Sint-Laureins. Het parcours mocht wel een beetje pittig zijn voor die binken, dus reden ze langs de trekweg naast het Leopoldkanaal. In het Plattelandscentrum maakten ze ook kennis met de melkerij van weleer en met de verschillende takken van de landbouw: akkerbouw, veeteelt, zuivel en tuinbouw. En trouwens, Ann-Sophie had de langste schil bij het schillen van een appel en mag dus, volgens de volkswijsheid,… trouwen!

’s Middags konden de buikjes gevuld worden met vegetarische pasta: penne met heel veel groenten.
In de namiddag fietsten de kinderen van het vierde leerjaar naar het vlasbedrijf van de familie Boelens in Bentille.
De boys en girls van het vijfde, met enkele leerlingen van het zesde, leerden zeilen en dat ging vrij vlot bij een zachte bries. Het zesde leerjaar leerde paardrijden en iedereen deed moedig mee!

Na een verkwikkende douche en een overheerlijke barbecue was het tijd voor een film. Zo spaart iedereen zijn krachten voor de laatste dag waar nog een heus stuk zal gefietst worden. 
Klik hier voor de foto's van vandaag. En mama’s zet de wasmachine maar al klaar! 
Comments