nieuws‎ > ‎

Plattelandsklas dag 2

Geplaatst 23 mei 2013 12:05 door webmaster Het Anker   [ 23 mei 2013 13:06 bijgewerkt ]

Dag thuisblijvers,

Jullie hebben iets gemist hoor vandaag. Deze morgen werd ‘een vroege vogel’ gewekt door de vogeltjes op het dak, hij zag een mooie zonsopgang en de hazen vrolijk over het nog rustige sportterrein huppelen. Na een verkwikkende nachtrust was iedereen om acht uur paraat voor het ontbijt. Het was smullen van het lekkere brood en het zoete beleg.

Het zeilen was vandaag een heuse onderneming. De meisjes van het vierde leerjaar moesten eerst enkele buien trotseren vooraleer ze het water konden bezeilen. Aanvankelijk ging alles goed tot… die plotse windstoot, waardoor sommige bootjes het noorden kwijt raakten. Met de zwemvesten om en de deskundige hulp van de instructeur kwam alles in orde. Kyara toonde zich heel hulpvaardig door iedereen op het droge te helpen. Zo werd Kyara toch wel ‘de held van de dag’. Omwille van de gure weersomstandigheden zijn er niet zo veel foto’s van deze activiteit. De jongens hadden geluk, want zij konden in de manege pony rijden.

In de voormiddag fietsten de jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar, door de wind door ‘een streepje regen’, naar het Plattelandscentrum in Sint-Laureins. Het parcours mocht wel een beetje pittig zijn voor die binken, dus reden we langs de trekweg naast het Leopoldkanaal. De regenbroek kwam goed van pas, want het had de hele nacht goed geregend, dus werd het slalommen tussen de plasjes, zeg maar plassen. De volgwagen en de mecanicien in het peloton zorgden ervoor dat iedereen heelhuids in Sint-Laureins raakte. 

In de namiddag fietsten de kinderen van het vierde leerjaar heel dapper langs mooie maar windrijke polderwegen naar datzelfde Plattelandscentrum. Daar maakten ze ook kennis met de melkerij van weleer en met de verschillende takken van de landbouw: akkerbouw, veeteelt, zuivel en tuinbouw.

’s Namiddag was het de beurt aan de boys en girls van het zesde leerjaar om hun zeilkunsten te tonen, maar de wind zorgde ervoor dat sommige een frisse duik konden nemen of het rietveld verkennen. De jongens van het vijfde leerjaar waren heel dapper om de hongerige pony’s in toom te houden. Die weten nu perfect wie lange tenen heeft en wie de beste stalknecht is, Elias. Iedereen zal in elk geval goed slapen.

Na een verkwikkende douche en een overheerlijke barbecue was het tijd voor ontspanning. We speelden bingo en iedereen komt met een prijs naar huis. En ondertussen stomen we ons ook al klaar voor een heus optreden tijdens het schoolfeest, zaterdag 8 juni vanaf 14.00 u. Tot morgen voor meer nieuws. Klik hier voor de foto's van een avontuurlijke dag.

Comments