nieuws‎ > ‎

Oproep tot vrede en verdraagzaamheid

Geplaatst 18 nov. 2015 05:14 door webmaster Het Anker   [ 18 nov. 2015 05:17 bijgewerkt ]
Woensdag 11 november namen heel veel leerlingen en de leerkrachten van onze school deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand. Iedere leerling werd actief betrokken door het dragen van een vlag, een kruisje of het voorlezen van een tekst. Het thema van de herdenking was 'leef in vrede en verdraagzaamheid'. Klik hier voor een aantal foto's van Daniel Van den Berghe.

De tekst die leerlingen woensdag voorlazen aan het monument werd nog concreter na de gebeurtenissen van de voorbije dagen in Parijs...

Als oorlog ook kinderen treft
Als mensen in een land niet meer met elkaar in vrede kunnen leven en het respect voor elkaar ver te zoeken is, ontstaat er ruzie. Die ruzie kan uitmonden in geweld.
Altijd is er wel ergens een plek op de wereld waar mensen te midden van geweld leven: Syrië, Afghanistan, Pakistan, Oekraïne, Israël, Congo, Nigeria, Soedan, Irak…
We moeten blij zijn dat we in een vrij land wonen.

Wij brengen vandaag hulde aan alle mensen die gevochten hebben voor onze vrijheid. We willen vergeven, maar zullen nooit vergeten wat in ons land, Europa en de wereld aan onnodig geweld gepleegd is. We betreuren dat er zoveel onschuldige slachtoffers zijn gevallen.

Niet alle kinderen in de wereld hebben het zo goed als wij.
We willen vandaag speciaal denken aan hen die opgroeien in een land in oorlog, die geen kansen krijgen om naar school te gaan, zich te ontspannen of die zelfs op zeer jonge leeftijd ingezet worden om mee te vechten. We hopen dat de grote mensen inzien dat je met geweld geen problemen oplost.
Het is ook onze taak om ons in te zetten om conflicten op een vredevolle manier op te lossen.
Comments